Blog

 

Egyre többször fordulnak hozzám atópiás dermatitisszel (bőrgyulladás) és az érintettek kétségbeesve keresnek megoldást az állandó vagy időnként fellángoló viszketésre és szárazságra. Leginkább szteroid tartalmú krémet kapnak a tünetek enyhítésére, de az csak részmegoldást nyújt. Az ekcéma kialakulásának pontos okai nem ismertek, de belső hajlam és...

Mindannyian szép bőrre vágyunk és ezért sok mindent megteszünk. Néha túlzásokba is esünk, mert rengeteg kencét találunk a boltok polcain, szinte folyamatosan áramlanak ki a legújabbnak, "legtökéletesebbnek" titulált termékek. Akkor nem nyúlunk mellé, ha tisztában vagyunk a krémeket alkotó összetevők előnyeivel és időnként hátrányaival is.

Néha, a felnőtteknek is lehet pattanásuk. A hormonok és a táplálkozás mellett van még egy kiváltó ok, ami pattanást idéz elő, és ezt bizonyára már te is megfigyelted: stressz hatására a szervezetben stresszhormon szabadul fel, ami beturbózza a faggyúmirigyek zsírtermelését és a gyulladásra való hajlamot.

A miteszer vagy komedó fehér vagy fekete fejjel büszkélkedik. Az aknét pedig úgy lehetne szemléltetni, mint egy vulkánt. A tartalma lehet pépes, kenőcsös, de akár viasszerű is. Színe is változatos: fehér, sárgás, de borostyán színt is produkálhat. Kúpja a bőr megvastagodott kidudorodása, a krátert zsírdugó tömi el és a belsejében pedig faggyú, a...

Napjainkban fontos téma, a pattanásos bőrök ápolásával foglalkozni, figyelembe véve, hogy hány ember szenved ettől a problémától. Bevallom, nekem szívügyem, mert sok-sok vendégem gondját sikerült már megoldanom egyedi, személyre szabott holisztikus bőrterápiákkal.

A csapból is dőlnek rád az otthoni méregtelenítő arcmaszkok és más, a bőr méreganyagoktól való megtisztítását ígérő termékek, ám a valóság ettől kicsit messzebb van. Az olyan állításokkal jelölt anyagok, amik "pattanás méregtelenítő" jelzéssel vannak ellátva, még ennél is zavaróbbak és félrevezetőbbek, mert gyakran a pattanásra hajlamos bőrt még...

Az ásványi anyagok az anyagcsere minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Ha kevés jut belőlük a szervezetbe az különféle betegségek kialakulásához vezethet és hiányukat a bőrünk is megsínyli.

Ha annyira szereted a bőrápolást, mint én, akkor értékelni fogod ezeket a "bőrbarátokat": Jéghenger, Gua sha és Mili Pure Spray. Mindhárom eszköz világszerte kivívta a szépségszerkesztők és szépségipari szakemberek elismerését. Garantálom, hogy neked is sokat segítenek, ha kevés időd van bőrápolásra, mégis jól akarsz kinézni.